comment 0

Jane’s Walk Istanbul | Jane Jacobs’un izinde 2-3 Mayıs’ta Heybeliada’dayız!

TAGPlatform olarak yürüttüğümüz atölye ve eğitimler, konferanslar ve yayınlar aracılığıyla fiziksel çevre ve tasarım algısını geliştirmek, “Herkes için Tasarım” fikrini yagınlaştırmak üzere yaptığımız çalışmalara başlarken, etkinlendiğimiz isimlerden biri olan Jane Jacobs anısına her yıl Mayıs ayının ilk haftasında tüm dünyada 134 şehirde düzenlenen Toronto merkezli bir organizasyon olan Jane’s Walk etkinliği, bu yıl ilk defa İstanbul’da gerçekleşecek. Jane’s Walk Istanbul: 2 Gün 2 Rota adıyla 2-3 Mayıs tarihlerinde Heybeliada’da düzenlenecek. Türkiye’de Zeynep Gamze Mert ve Hacer Bozkurt’un girişimleriyle ilk kez gerçekleşecek olan etkinliğe; Kocaeli Üniversitesi’nin yanı sıra TAG Platform da destek olacak.

100 kişinin katılımının hedeflendiği adını “Büyük Amerikan Şehirlerinin Ölümü ve Yaşamı”nın yazarı olan Jane Jacobs’dan alan etkinlik, 3 temel faaliyeti içerecek: Karşılama, yürüyüş ve paylaşım. Karşılama; kayıt, “Jane’s Walk” üzerine bilgilendirme ve ardından tişört tasarımı  gibi alt faaliyetleri içerecek. Yürüyüş; adayı keşfetmek üzerine kurgulanırken paylaşım ise yürüyüş esnasında yaşanan ilginç hikayelerin paylaşımı, kaydedilmesi ve zihin haritası oluşturulması gibi etkinlikleri içerecek ve gezinin  ardından da bu paylaşımlar blog, sosyal medya üzerinden devam edecek

“Jane’s Walk İstanbul: 2 Gün 2 Rota” etkinliğinin programı ve afişini sayfa sonunda bulabilirsiniz. Etkinliğe katılmak ve daha fazlasından haberdar olmak için Jane’s Walk Istanbul: Facebook Sayfası’ndan güncel bilgilere ulaşabilir; ya da resmi websitesinden farklı şehirlerde gerçekleştirilecek tüm etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Jane’s Walk İstanbul etkinliğine katılmak için başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Atölye Post 9-İçerik Afiş

Filed under: Atölye

About the Author

tarafından yazıldı

TAG Platform, Kasım 2008’de tasarımın lüks değil, güvenli ve yaşanabilir çevreler için temel bir ihtiyaç olduğu bilincini yaymak üzere kurulmuştur. Yürüttüğü atölye ve eğitimler, düzenlediği toplantı ve konferanslar ve yayınlar aracılığıyla “Herkes için Tasarım” fikrini yagınlaştırmak üzere çalışmalar yapmaktadır.

Mesaj Bırakın