comment 0

Evde Ofis Ortamının Sosyalleşmiş Hali “Hoffice”

Serbest çalışan olmak her zaman sıkıcı ofis odasında ve ev-ofisinizde tek başınıza ya da sürekli aynı atmosferde sıkıcı bir şekilde çalışmak demek olmayabilir. İsveç’te başlayan ancak giderek birçok ülkeye yayılan ücretsiz bir platform olan Hoffice, tam da bununla ilgileniyor.  Serbest çalışanları, başkalarının evlerinde arkadaşça ve sıcak bir atmosfer içerisinde  bir araya getirerek yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini arttırmayı hedefliyor. Platformun web sitesinden üye olarak, çevrede yaşayan insanları evinize beraber çalışmaya davet edebilir ya da size yakın bir ev sahibi bularak böyle bir ortamda çalışmanızı gerçekleştirebilirsiniz.

free-use-with-credit-amrit-daniel-forss-reporting-back-about-work-progress-in-the-break

Konsept  1,5 yıl önce Huiskamerkantoor ( Salon Ofisi ) adı altında Amsterdam’da yerel olarak kullanılmaya başlandı, ancak Hoffice sınırlarını aşmayı başardı. Platformun internet sitesi üzerinde bulunan haritadan yerel Facebook sayfalarını bulabilir ve üye olabilirsiniz. Eğer ev sahibi olacaksınız, konukları hangi saatler arasında buyur edeceğiniz, konuklardan beklentileriniz gibi noktaları ilanınıza yazabilirsiniz. Ofis ortamının sıkıcılığının tam tersine, çeşitli oyunlar, ikramlar ve etkinlikler  hazırlayabilir, verimli geçen bir günün sonunda da bunu sizinle aynı ortamda çalışan insanlarla kutlayabilirsiniz!

Hoffice, günümüzde değişmeye başlayan kamusal ve özel alan algısının uygulamaya geçirilmiş bir örneği. Gündelik yaşamda kamusal ve özel alan arasındaki uçurumu aşmaya çalışarak daha yaratıcı bir ortam yaratmayı ve aktif katılım gösteren bireyler yetiştirmeyi amaçlamakta. Hoffice’i de böyle bir düşüncenin iş hayatına uzanmış umut verici hali  olarak görebiliriz.

Daha fazla bilgi edinmek ve üye olmak için;  http://www.hoffice.nu/en/

Mesaj Bırakın